Joskus elämässä paras vaihtoehto on hyppy tuntemattomaan  ©vellamonretket
Joskus elämässä paras vaihtoehto on hyppy tuntemattomaan ©vellamonretket

Tietoa Vellamosta

Vellamon Retket on Kuhmon luontoon ja luontokokemuksiin erikoistunut toiminimi. Haet sitten kalastukseen kokemuksia, luonnosta voimavaran saamista tai haluat ihastella Kuhmon luontoa, niin olet eksynyt oikeaan seuraan. 

Vellamon Retkien takana on luonnosta ja kalastuksesta nauttiva nainen. Ammatiltani olen sairaanhoitaja. Kiire, arjessa jaksaminen ja vähentynyt läsnäolo on työni vuoksi tuttua. Siksi kalastus ja luonto ovat itselle tärkein vastapaino arjessa jaksamiseen. Perhokalastuksen salaisuudet olen saanut verenperintönä isältäni. Toki kymmenien vuosien itseopiskelu ja veljiltä kysytyt neuvot ovat edesauttaneet rakkaaseen harrastukseen kasvamista. Muu kalastus ja luonnosta nauttiminen on tullut sitten sivutuotteena omien retkien varrella. 

Kalastusoppaan tai eräoppaan tutkintoa minulla ei ole. Siksi toiminkin ennemmin koskioppaan, kalastusterapeutin ja luontoterapeutin tavoin. 

Toiminimen tarkoitus on suunnitella asiakkaalle yksilöllinen kokemus juuri häntä ajatellen.

Vellamon Retkien tavoitteena on luoda yksilöllinen luontokokemus matkailijalle Kuhmon luontoa kunnioittaen. 

Vellamon Retkien visio on saada Kuhmoon ja Kuhmon luontoon lisää toimivaa matkailua. Samoin kalastuksen, luonnon kunnioittamisen ja läsnäolon opettaminen kuuluu Vellamon visioihin.

Vellamon Retkien arvot ovat luontoa ja ihmisen yksilöllisyyttä kunnioittavia.