Sisältö

Matkan varrella ©vellamonretket
Matkan varrella ©vellamonretket

Kalastusretket Kuhmon koskilla ja vesistöissä

Kuhmo on tunnettu upeista kalastusmahdollisuuksistaan. Kuhmon moninaiset vesistöt luovat upeat puitteet aloittelijoille ja myöskin haastetta konkareille.

Kuhmo on koskikalastajien aarreaitta. Koskia on noin 200 ja jokaisella koskella on oma luonteensa. Lentua lumoaa, Pajakka antaa turvallisuutta, Vuonne antaa rauhaa ja Hiidenkoski on mystinen. Tässä oli vain muutama tunnettu koski. Katso lisää Kuhmon koskista

https://kuhmonkosket.fi

Kuhmon korpijärvet ja metsälammet antavat upean kokemuksen erilaisine kalastuksineen. Haluat onkia vaikka mato-ongella tai kalastella virvelillä, istua välillä nuotiolla rentoutuen ja elämää pohtien tai vaan nauttia luonnosta, se onnistuu. Kuhmon korpimaisemien mystiikka, hiljaisuus ja luonnonrauha ovat jo itsessään kokemus. Luonnon rauhaa kunnioittaen voimme siis lähteä Ahdilta apajia pyytämään. 

Kuhmosta löytyy runsaasti metsähallituksen reittejä ja kohteita. Käy tutustumassa 

https://metsahallitus.fi

Hyvän mielen retket Kuhmon korpimailla

Milloin olet viimeksi istahtanut rantakivelle tai kannonnokkaan? Onko nuotiohetki sinullekin maaginen ja ajanpysäyttävä kokemus? Haluatko syksyisin maistella luonnon marjoja tai haetko inspiraatiota elämääsi? Kuhmon korpimaat antavat kulkijalleen aidon luontokokemuksen, joka tukee henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Luonnossa liikkuessa ihmisen keho ja mieli lepäävät. Luonnon kauneus rauhoittaa ja antaa voimavaroja arjen jaksamiseen. Luonto ruokkii mielikuvitusta ja auttaa siten ongelmien ratkaisussa. Luonto on terapeuttina paras. 

Hyvänmielen retkissä liikumme hitaasti luonnossa kuunnellen ja katsellen luontoa. Puhelimet ovat äänettömällä retken aikana. Jos haluat, niin voit vaikka kirjoittaa itsellesi kirjeen tai heittäytyä selälleen kanervikkoon. Kiirettä ei ole.

Kuhmon luonnossa on parasta monipuolisuus, puhtaus ja lukuisat vaelluskohteet. Metsähallituksen ylläpitämiä taukopaikkoja riittää, ja tämä mahdollistaa rauhallisen luontokokemuksen. Luonnossa ollessamme kunnioitamme luontoa ja toisia liikkujia. Noudatamme luontoetikettiä ja kuljemme vain sallituilla reiteillä.

https://luontoon.fi

https://metsahallitus.fi

Luonnon taidetta ©vellamonretket
Luonnon taidetta ©vellamonretket
Matkan varrella ©vellamonretket
Matkan varrella ©vellamonretket

Kehopositiiviset valokuvaukset

Ihminen ja luonto ovat kauniita kuvattavia.  Luonnon värit ja valot antavat kuvalle aitoa taikaa. Kehopositiivisuus tukee tervettä itsetuntoa. Tarkoitus on saada luonnollisen kaunis kuva ilman kuvankäsittelyä. Muisto sinulle hetkestä milloin uskalsit olla ja heittäytyä hetkeen.

Fantasiakuvauksessa luonto toimii taustana. Haluat sitten olla kuvauksissa viikinki, peikko tai prinsessa, niin Kuhmon luonnosta löytyy puitteet ja rauha yksilölliseen kuvaukseen. Fantasiakuvausta voi käyttää myös yrityksen imagon luomiseen. Mielikuvitusta käyttäen suunnitellaan sinulle sinun näköinen fantasia kuva. 

Boudoir kuvaus tapahtuu normaalisti sisätiloissa, mutta luonto antaa näihinkin kuviin oman mystiikan. Oma keho taidekohteena voi hämmentää tai jopa pelottaa. Siksi kuvaus tapahtuukin kuvattavan ehdoilla. Kiireettömyys ja luottaminen kuuluu näihin kuvaushetkiin. 

 Kehopositiiviset kuvaukset liitetään vahvasti naisista otettuihin kuviin. Siksi toivonkin, että yhä useampi mies tuo kehonsa ylpeästi esille.

Matkan varrella ©vellamonretket
Matkan varrella ©vellamonretket

Kalastuksen opastus aloittelijoille

Usein olen saanut kuulla, että: "En minä osaa kun se on näyttää niin vaikealta. Olis silti kiva kokeilla, mutta..." Karistetaan nyt tämä ennakkoluulo ja ajatusmaailma pois. Sinun ei tarvitse osata. Vellamon kanssa käyt läpi perhokalastuksen tai virvelikalastuksen aloittamisen ilman mitään hienostoslangia tai suorituspaineita. Tärkein asia minkä koskelle tuot, on oma itsesi ja halu kokea kalastuksen taika.

Olen valinnut kaksi koskea, joiden helmoissa annan yksilöllistä perhokalastusopastusta. Kohteet ovat Pajakkakoski ja Lentuankoski.

Virvelikalastukseen opastus tapahtuu Syväjärvellä. Se on Kuhmossa sijaitseva kalastus- ja virkistäytymiskohde, jonne istutetaan kirjolohta. Siellä on hyvät ja selkeät kalastuspaikat, missä virvelin käsittelyä on helppo harjoitella.

* Opastukseen kuuluu perhokalastuksen tai virvelikalastuksen alkeet, perhovälineet tai virvelivälineet opastuksen ajalle, paikkakohtaisen luvan ja kalankäsittelyn opastamisen. Valtion kalastonhoitomaksu tulee olla ajan tasalla itsellä.Kysy myös liikuntarajoitteisten kalastusmahdollisuuksista Kuhmossa.

Vellamon Retket ©vellamonretket
Vellamon Retket ©vellamonretket

Uniikit tuotteet

Vellamon puodista löydät uniikkeja tuotteita. Voit katsoa jo mitä on tarjolla tai voit ottaa yhteyttä ja tilata yksilöllisiä tuotteita Vellamon valikoimasta. Tuotteina esimerkiksi omalla tyylillä tehtyjä perhoja, kivikoruja ja taidetta, neuleita ja omaa luonnon valokuvataidetta. Tuotteet ovat käsityönä tehtyjä, joten jokainen tuote on yksilöllinen.

En tee toisten malleista tuotteita. Kaikki työt on oman mielikuvituksen luomia.

Tuotteita tulee tarjolle sitä mukaa kun niitä valmistuu. Aitoa käsityötä. Käy tutustumassa!