Käyttöehdot

1. Asiakas

Vellamon Retket (Y-tunnus: 2917084-7) ylläpitämä verkkosivusto.

Vellamon Retkien asiakkaana voivat olla kuluttajat, yritykset ja yhteisöt.

Näitä sopimusehtoja sovelletaan Vellamon Retkien ja asiakkaan välisessä kauppasuhteessa, johon soveltuu myös Suomen ja EU:n lainsäädäntöä kuluttajakaupan, markkinoinnin ja mainonnan osalta.

Yritys- ja yhteisöasiakkaisiin soveltuu Vellamon Retkien yritysmyynnin sopimusehdot.

Vellamon Retkien välittämien palveluiden ja tuotteiden osalta sovelletaan myös kyseisen palveluntarjoajan määrittelemiä sopimusehtoja. Vellamon Retkillä on oikeus päivittää näitä sopimusehtoja ilman ennakkoilmoitusta. Tilauksiin sovelletaan tilaushetkellä voimassa olevia sopimusehtoja, jotka ovat luettavissa Vellamon Retkien verkkosivuilta

2. Asiakkuus ja tietosuoja

Asiakkailta vaaditaan tuotteen tai retken varaamista varten nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Asiakastietoja säilytetään asiakassuhteen olemassaolon ajan. Asiakassuhde katsotaan päättyneeksi  30 vrk kuluttua, kun asiakas on saanut tilaamansa tuotteen tai palvelun. Tämän jälkeen tiedot poistetaan asiakasrekisteristä. Kirjanpitotositteita säilytetään kuusi vuotta tilikauden päättymisestä.

Asiakkaan tietoja ei käytetä markkinointiin tai asiakaskyselyihin. 

Jotta tilaaminen on sinulle sujuvaa, välitämme asiakasrekisteriin tallentuneet tarpeelliset tiedot yhteistyötahoillemme, jotka hoitavat tilauksen kuljetuksen ja maksuliikenteen. Asiakasrekisterin tietoja ei luovuteta kolmansille, Vellamon Retkien ulkopuolisille osapuolille.   

3. Tuotevalikoima, vastuu ja luvat

Vellamon Retkien järjestämillä retkillä tarvitsee tiettyjä lupia. Kalastukseen liittyvillä retkillä asiakkaalla tulee olla valtion kalastonhoitomaksu suoritettuna. Tämä ja kalastukseen ja muuhun retkiin liittyvät lupa asiat tarkistetaan ajan tasalle ennen retkelle lähtöä.

Asiakkaalla tulee olla voimassa oleva matka- ja tapaturmavakuutus. Retken varaus on samalla vastuuvapautussopimus, jos asiakas omalla toiminnallaan aiheuttaa vahingon/tapaturman itselleen tai muille retkellä oleville.

Retkenjärjestäjällä on voimassa olevat vakuutukset ja luvat toimintansa ylläpitämiseen. Vellamon Retkillä on yhteistyösopimus Metsähallituksen kanssa. Asianmukaisilta tahoilta on kysytty lupa toiminnan tuottamiseen heidän maa ja vesistö alueilla. Vellamon Retket pyytää tarvittavat lisäluvat ja suostumukset toimintaansa asianmukaisilta tahoilta.

Kalankäsittely  ja kalastus tapahtuu säännösten mukaisesti. Kaloille ei aiheuteta lisäkärsimystä esimerkiksi valokuvaamalla ja kalastuksessa käytetään väkäsettömiä koukkuja. Rauhoitusajat, kahluukielto ja muut rajoitukset huomioidaan retkien aikana. Kala mikä ei täytä saalisehtoja ja mitä ei oteta ruokakalaksi, vapautetaan välittömästi takaisin vesistöön.

Retkien aikana asiakas ja opas toimii jokaisenoikeuksien mukaisesti. Lue lisää:

https://www.luontoon.fi/jokaisenoikeudet

Luonnossa liikkuminen tapahtuu vain sallituilla paikoilla. Omalla toiminnalla ei saa vahingoittaa luontoa tai aiheuttaa ylimääräistä melua tai haittaa ympäristölle.

Retkillä noudatetaan luontoetikettiä. Luontoetiketti ja muut metsähallitukseen liittyvät asiat: Lisätietoa löytyy metsähallituksen sivuilta.

https://metsahallitus.fi

Asiakas on vastuussa omalla toiminnalla aiheutuneesta vahingoista ja tapaturmista. Kahlaaminen ja veteen meno omalla vastuulla. Avotulen teko vain sallituilla paikoilla ja sallittuna aikana. Välineiden käyttö vain oppaan ohjeiden mukaisesti. Jos opas katsoo toiminnan vaaralliseksi, on hänellä oikeus keskeyttää retki ja opastus/ohjaus.

Retkien ja verkkokaupan tuotteissa maksaminen on sitova tilaus.

Jokainen tuote ja retki on uniikki ja yksilöllinen. Vellamon Retket on tuonut tämän asian esille verkkosivullaan ja asiakas on tietoinen tuotteen yksilöllisyydestä.  Värivirheet ja materiaali virheet tuotteissa eivät ole Vellamon Retkien vastuulla.  Sääolosuhteista, vedenlämpötilasta, luonnon ilmiöistä tai poikkeustiloista johtuvat muutokset eivät ole Vellamon Retkien vastuulla.

Maksamalla tuotteen, asiakas hyväksyy tuotekohtaiset sopimukset ja ehdot.

Vellamon Retkillä on oikeus keskeyttää retki tai opastus, jos huomaa asiakkaan tai oman turvallisuuden olevan vaarassa. Tämä koskee myös henkistä väkivaltaa ja päihteiden alaisena olemista. Retkillä noudatetaan molemmin puoleista kunnioitusta ja asiakas sitoutuu tähän retkeä varatessaan. Näistä syistä johtuvista retkien keskeytyksestä ei asiakas saa maksuaan takaisin.

Vellamon Retket eivät julkaise asiakkaasta kuvia ilman asiakkaan lupaa. Vellamon Retkillä on vaitiolovelvollisuus ja asiakkaan oikeus yksityisyyteen suojataan täysin.

Tuotteiden ja retkien kopiointi on kielletty. Tuotteiden ja Vellamon käyttö markkinoinnissa ilman lupaa ja suostumusta on kielletty. Tuotteiden ja retkien julkaisu sosiaaliseen mediaan ilman Vellamon Retkien lupaa on kielletty. Tämä pätee myös Vellamon toimijanana olevan henkilön kuvien julkaisuun markkinoinnissa tai sosiaalisessa mediassa. Vellamon Retket pidättää kaikki oikeudet retkiinsä, valokuviinsa ja tuotteisiinsa.

Valokuvauksissa poikkeus asiakkaista otettuihin kuviin, jotka sisältyvät valokuvaustoimintaan. Näiden kuvien käyttöoikeus siirtyy asiakkaalle kun asiakas on suorittanut kuvauksiin liittyvät maksut.

Vellamon Retket ovat toiminimen alla tapahtuvaa toimintaa. Tähän toimintaan ei liity toimijan henkilökohtaiset seuran jäsenyydet, työtehtävät tai virkatehtävät.

 4. Toimittaminen

Tuotteet voidaan tilata suoraan Vellamon Retkistä. Asiakas saa ohjeet retken toteutumiseen maksun suorittamisen jälkeen. Verkkokaupasta tilatuista tuotteista asiakas saa noin valmistumisajan ja tiedon, että toimitus on lähtenyt asiakkaalle.

Asiakas saa retken yhteisen suunnittelun päätteeksi tarjouksen jonka hän hyväksyy. Mahdollisista lisäkustannuksista asiakkaalle ilmoitetaan välittömästi. Asiakas joko hylkää tai hyväksyy lisäkustannuksen vuoksi retken uudelleen.

Lähtökohtaisesti yksittäisen tilauksen tuotteet toimitetaan yhdellä kerralla. Tarvittaessa useita tuotteita sisältävät tilaukset lähetetään useammassa paketissa, jolloin on mahdollista, että kaikki tuotteet eivät saavu perille yhtä aikaa.

Mikäli kaikki tilauksen tuotteista eivät ole heti toimitettavissa, asiakas voi pyytää jakamaan tilauksen, jolloin puuttuvat tuotteet siirtyvät uuteen tilaukseen. Tilauksen jakamisen seurauksena syntyvän uuden tilauksen toimitus on lisämaksullinen. 

5. Hinnoittelu ja maksutavat

Hinnat sisältävät arvonlisäveron. Tuotteet ja palvelut maksetaan ennakkoon Vellamon Retkien tilille. Maksutiedot saa asiakas tilauksen teon yhteydessä. 

Vellamon Retkien ilmoittamat hinnat ovat voimassa olevia vain Vellamon Retkien kautta tilatuissa retkissä ja tuotteissa.

Vellamon Retket voi muuttaa tuotteidensa ja retkiensä hinnoittelua. Tämä ei vaikuta jo tilattuihin tuotteisiin tai retkiin, vaan jo tilatut tuotteet menevät entisen hinnaston mukaan.

Maksut ennakkoon Vellamon Retkien osoittamalle tilille ohjeiden mukaisesti. Ei osamaksu tai luottomaksu mahdollisuutta.

Vellamon Retket eivät laita asiakkailleen ylimääräisiä linkkiviitteitä s. postin tai viestien kautta. Poikkeusasioissa Vellamon Retket ottavat suoraan yhteyttä asiakkaaseen.

6. Palauttaminen

Mikäli  retken peruutus tapahtuu yli 14 vuorokautta ennen varattua retkipäivää, palautetaan maksu kokonaisuudessaan takaisin. Mikäli peruutus tapahtuu 7-13 vuorokautta ennen varattua retkipäivää, palautetaan maksu 50 %: sti takaisin. Mikäli peruutus tapahtuu alle 6 päivää ennen varattua retkipäivää, ei maksua palauteta. Mikäli retken järjestäjä joutuu perumaan retken, saa asiakas maksun kokonaisuudessaan takaisin (peruutussyitä yleensä mm. koskien lämpötila, järjestäjän sairastuminen, sääolosuhteet tai muu pakottava syy)

Verkkokaupasta tilatuilla, toiveiden mukaan tehdyillä tuotteilla ei ole palautusoikeutta. Muilla verkkokaupan tuotteilla 14 vuorokauden palautusoikeus. Palautusmaksun maksaa asiakas itse postituksen yhteydessä. Tuotteet maksetaan etukäteen ja maksu on sitoumus tuotteen tilaukseen. Mikäli tuotetta ei pystytä valmistamaan/toimittamaan, palautetaan koko summa takaisin. Palautettavat tuotteet tulee pakata huolellisesti.

Mikäli palautat perille asti toimitetun kuljetuksen tai lähetystä ei voida toimittaa perille asti Vellamon Retkistä riippumattomasta syystä (esim. väärä puhelinnumero tai toimitusosoite), emme hyvitä mahdollisia toimitus-, kuljetus- tai sovittuja lisäpalveluiden kuluja. Asiakas vastaa myös palautuskustannuksista. Noutamatta jätettyjen lähetysten (toimipaikkapalautusten) toimituskuluja ei hyvitetä.

Asiakas on velvollinen esittämään ostotodistuksen, kuitin tai muun todistuksen ostopaikasta ja –ajankohdasta palautuksen yhteydessä. Lisäksi asiakkaan tulee säilyttää kaikki asiakaspalautukseen liittyvät dokumentit huolellisesti, kunnes on saanut tiedon palautuksen vastaanottamisesta Vellamon Retkiltä.

Asiakas vastaa lain mukaisesti arvon alentumisesta, jos tuote on otettu käyttöön. Asiakkaan tulee huolehtia tuotteesta ja sen mukana toimitettavista tarvikkeista, ohjeista ja tuotepakkauksesta, kunnes on päättänyt pitää tuotteen.

Vellamon Retket palauttaa palautettuja tuotteita koskien saadut suoritukset viimeistään 14 päivän kuluttua siitä, kun palautetut tuotteet on saatu takaisin tai kunnes asiakas on todistettavasti lähettänyt tuotteet takaisin. Rahan palautus suoritetaan sillä maksutavalla, jolla asiakas on maksanut tilauksen, ellei palautuksen yhteydessä nimenomaisesti ole suostuttu muuhun.

Palautusoikeuden rajoitukset määräytyvät voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. 

Palvelutuotteilla ja verkkokaupan tuotteilla ei ole kuluttajansuojalain mukaisesti peruutusoikeutta, jos palvelu on kokonaan suoritettu, tai sisällön toimittaminen sähköisesti on aloitettu sinun annettuasi suostumuksesi toimittamisen aloittamiseen ja jos peruutusoikeuden puuttumisesta on kerrottu ennakkoon.

7. Takuu

Takuu määräytyy valmistajan määrittelemien takuuehtojen mukaisesti. Takuu ei rajoita kuluttajansuojalaissa tarkoitettua myyjän virhevastuuta. Asiakkaan tulee tutustua tuotteen takuuehtoihin ennen tuotteen tilaamista Takuuaika sovitaan oston yhteydessä. Takuu kattaa ainoastaan verkkokauppa tuotteessa olevat valmistajan tekemät virheet. Virheelliset tuotteet asiakas palauttaa ja saa rahansa takaisin. Koska kyseessä on uniikit ja yksilölliset käsityönä tehdyt tuotteet, niin asiakas on ostovaiheessa tietoinen tuotteen mahdollisista poikkeavuuksista kuviin ja tuotetietoihin verrattuna.

Vellamon Retket  ei ole vastuussa ostajan aiheuttamista vahingoista ja tuotteen kuljetukseen liittyvistä vahingoista. 

8. Erimielisyyksien ratkaiseminen

Osapuolet pyrkivät neuvottelemaan erimielisyyksistä, mutta mikäli osapuolten välillä ei synny sopua, on kuluttaja-asiakkaalla oikeus saattaa tästä sopimuksesta syntyvät erimielisyydet kuluttajaneuvonnan tietoon tai riita-asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Kuluttajalla on lisäksi mahdollisuus käyttää Euroopan komission ylläpitämää verkkovälitteistä riidanratkaisufoorumia. Nämä menettelyt ovat kirjallisia

Asiamieskuluja ei korvata, koska kuluttajaneuvonta ja kuluttajariitalautakunta tarjoaa veloituksetta apua erimielisyyksien ratkaisemiseen.

Käräjille menevät asiat ratkaistaan Kajaanin käräjäoikeudessa.

Päivitetty 24.3.2024